З 9 по 11 квітня 2013 року на базі Тернопільського
вищого професійного училища ресторанного сервісу та торгівлі відбувся IІI етап
Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів випускних груп професійно-технічних
навчальних закладів з професії „Офіціант”.
У конкурсі брали участь учні ПТНЗ з 23-х областей
України.
Програма конкурсу містила презентацію рекламного
ролика „Я і моя професія в навчальному закладі”, практичний та практичний тури.
Теоретичний тур проходив у формі
комп’ютерного тестування та складався з завдань професійно-теоретичної
підготовки – тестування зі знань предметів «Організація обслуговування в
ресторанах», «Кулінарна характеристика страв», «Охорона праці», «Фізіологія
харчування, санітарія і гігієна», «Технологічне обладнання».
Практичний тур полягав у виконанні трьох
завдань, що відповідають вимогам 4 кваліфікаційного розряду:
·
складання
серветок розміром 46х46 різними способами протягом 10 хвилин;
·
техніка
наливання напоїв та рух з тацею розлитих напоїв протягом 5хвилин.;
·
обслуговування
відвідувачів в реальних умовах - в залі ресторану згідно з меню.
Автономну Республіку Крим на конкурсі
представляв учень Сімферопольського вищого професійного училища ресторанного
сервісу та туризму Теклинський Владислав, який за підсумками ІІ етапу
всеукраїнського конкурсу виборов І місце.
Журі конкурсу фахово оцінило практичний
тур, за рішенням перемогу у конкурсі здобули:
І місце – учень Тернопільського вищого професійного
училища ресторанного сервісу та торгівлі;
ІІ місце – учень Львівського вищого професійного
ресторанного сервісу та туризму;
ІІІ місце – учениця Рівненського центру
професійно-технічної освіти сервісу і дизайну;
ІV місце – учень
Сімферопольського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму Теклинський
Владислав.
Переможців Всеукраїнського конкурсу було
нагороджено дипломами та відзначено стипендією Президента України.
З цієї нагоди вітаємо Теклинського
Владислава, адміністрацію та педагогічний колектив СВПУРСТ і зичимо наснаги та
подальших успіхів у підготовці кваліфікованих робітників.